Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN

611

Primăria București intenționează să cumpere ELCEN, pentru care are nevoie de acordul Guvernului, a spus primarul general Nicușor Dan. Compania a fost evaluată în 2016 la un miliard de lei, dar Dan spune că valoare ei este în prezent mai mică.

„Ne-am exprimat intenţia de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea din partea Primăriei Capitalei. E nevoie de acordul Consiliul General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a spus Nicuşor Dan.

Citește și: Persoanele care vor arunca ilegal deșeuri vor fi amendate și li se vor confisca mașinile

El a adăugat că evaluarea făcută în 2016 pentru ELCEN era de un miliard de lei, dar această valoare a scăzut, pentru că nu au mai fost făcute investiții.

„Am cerut o reevaluare a activelor pe care vrem să le preluăm, mă aștept să fie mai puțin de un miliard de lei”, a spus el.

Dan a precizat că primăria vrea să facă plata eșalonat, urmând ca în acest an să plătească 200-300 milioane de lei în 2021.