Spitalul modular din Pipera va fi închis de Primăria Capitalei

633

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, într-o conferinţă de presă, că spitalul modular de la Pipera va fi închis, fiindcă numărul bolnavilor de Covid-19 care au nevoie de îngrijiri a scăzut.

Vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească – eu sper să nu ajungem acolo – e disponibil pentru a fi refuncţionalizat“, a declarat Nicuşor Dan, adăugând că în jurul datei de 15 iunie ar urma să fie organizat concurs pentru managerii celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei:

Am prelungit contractele de management ale directorilor de spitale, marea lor majoritate expirau în cursul lunii ianuarie, le-am prelungit cu trei luni, este o posibilitate legală şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concurs de management pentru toţi managerii din cele 19 spitale pe care noi le avem“.

Citește și: Persoanele care vor arunca ilegal deșeuri vor fi amendate și li se vor confisca mașinile

Primarul general a adăugat că 100 de angajaţi de la Administraţia Spitalelor au fost detaşaţi către DSP şi către Ambulanţa Bucureşti-Ilfov:

Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP, am avut 200, dar nu au mai avut nevoie de toţi, avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la serviciul de ambulanţă“, a mai spus edilul.

Nicușor Dan a menţionat că PMB pune la dispoziţie cinci centre de vaccinare – două la Circul Metropolitan şi câte unul în spitalele Colţea, Colentina şi Obregia, cu un total de 30 de puncte de vaccinare, iar acestora li se vor adăuga şi spaţiile pregătite de către primăriile de sector. Totodată, de la ASSMB ar putea fi detaşate 140 de persoane pentru faza a II-a a programului de vaccinare:

Pentru programul de vaccinare, suntem la dispoziţia DSP şi a Prefectului, ei sunt cei care coordonează şi deja, la solicitarea lor, suntem gata să detaşăm 140 de persoane – dacă este nevoie de mai mulţi – evident că vom face toate eforturile de care este nevoie. Am avut cinci spitale care au participat la faza I, care s-a încheiat, dintre acestea trei au rămas în faza a II-a şi pentru că trebuie să predăm la un anumit moment Arena Naţională UEFA, pentru Campionatul European, n-am putut să continuăm acolo. În şedinţa de Consiliu care va vea loc luni o să schimbăm destinaţia parţială a Circului Metropolitan şi acolo va fi din partea Primăriei Capitalei o locaţie pentru vaccinare. În total, cele trei spitale şi Circul Metropolitan o să aibă 30 de puncte de vaccinare“, a mai declarat Nicușor Dan.