Proiectul ”Testăm pentru Bucureşti”: Consiliului General al Municipiului Bucureşti vrea să testeze 11.000 de bucureşteni. Voluntarii vor primi câte 200 de lei

633

Un număr de 11.000 de  bucureşteni vor fi testaţi pentru COVID-19, iar voluntarii asimptomatici vor primi câte 200 de lei, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), şedinţa urmând să aibă loc în 11 mai.

Proiectul se numeşte „Testăm pentru Bucureşti”, iar bugetul alocat este de 2,2 milioane de lei.

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, cetăţenilor din Municipiul Bucureşti care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. (…)

Citește și: Platforma de e-learning lansată de Primăria Capitalei va fi accesibilă tuturor elevilor din România

Beneficiarii proiectului vor fi cetăţenii Municipiului Bucureşti, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, scrie în proiectul ce va fi dezbătut, în 11 mai, de consilierii Capitalei.

Proiectul va fi implementat prin intermediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.