ROMÂNIA LIVE SHOW – un nou concurs în care tinerele talente din România și Moldova au ieșit la rampă

267

Recent s-a încheiat ediția a treia a Festivalului on-line de creație și interpretare artistică ,,Mama, doar mama”, organizat de către România Live Show. Participanții, inclusiv cei din Republica Moldova, s-au bucurat de rezultatele obținute. 

Romania Live Show organizează, deja de câțiva ani, competiții, concursuri de interpretare și de creație, ONLINE pentru a pune în evidență munca și talentul copiilor și adolescenților.

Citește și: Afacere marca Primăria Capitalei: 46,5 milioane de euro pentru reabilitarea a 4,25 km din linia tramvaiului 5!

Prin acest grandios proiect s-a reușit să se “spargă” bariera distanțelor dintre concurenți: fie ei dintr-un capăt al Romaniei la celălalt, precum și înlesnirea participării concurenților din diaspora și a celor străini. ,,Promovăm calitățile copiilor care doresc să devină artiști si să aducem în lumina reflectoarelor cei mai talentați tineri, într-un fair-play total și într-un cadru competitiv real. Acestea sunt premisele pe care s-a bazat și ediția a treia a Festivalului on-line de creație și interpretare artistică “Mama, doar Mama”, desfășurată recent”, ne-au spus organizatorii festivalului. Juriul, format din figuri marcante din domeniului artelor spectacolului, a reușit să aprecieze talentul a peste 140 de copii din România, Republica Moldova. Vom preciza că festivalul-concurs a avut secțiunile: muzică instrumentală, muzică vocală, muzică populară, teatru, videoclip profesioniști/ amatori.

La secțiunea muzică vocală trofeul a fost acordat participantei Daria Dina din România, iar la secțiunea videoclip trofeul a fost acordat Cleopatrei Grosu. Contracandidat, cu o bună prestație au fost Alexandrina Doboș și Cristina Macarie din satul Bujor, Republica Moldova. La secțiunea muzică populară trofeul i-a revenit participantei Huțuleac Alexia Ioana, la muzică instrumentală – participantei Andreea Stîrcu, iar la secțiunea teatru – Grupul ,,Copilărăie” din România. O frumoasă prestație a avut-o la această secțiune și Trupa de teatru ,,Ghioceii” din satul Mingir, Republica Moldova, care s-a clasat pe locul I.

Sergiu Ștefan, profesor coordonator al mai multor interpreți din Republica Moldova, a apreciat pentru publicația clipa: “Și de această dată s-a pus accent pe diversitate culturală,  dezvoltarea psihoemoțională a micuților artiști și a fost încurajat spiritul competițional la cel mai înalt nivel”.  ,,Misiunea noastră, aceea de a expune și a promova valorile culturale interne și internaționale va continua și cu ocazia altor evenimente similare, organizate fie tot în sistem online, fie în sistem hibrid, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de concurenți să participe la festivaluri și sa aducă plus-valoare artistică vastului si minunatului domeniu al artelor spectacolului”, ne-a spus Mirela Daday, președintele juriului.

România Live Show organizează patru mari festivaluri. În ediția din noiembrie 2022, ,,GOLDEN TALENT SHOW”, a avut chiar peste 200 de participanti. La fel, un eveniment inedit va fi și următorul ,,Vocea Copilăriei”, ediția 2023, care va fi organizat cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. România Live Show este concursul ce promovează tinere talente de pretutindeni.