Școala Gimnazială nr. 128, reabilitată și modernizată

  584

  În urma consultărilor dintre Primăriei Sectorului 5, corpul profesoral și reprezentanți ai comitetelor de părinți, s-a decis ca Școala Gimnazială nr. 128 să fie introdusă pe lista celor peste 20 de unități de învățământ care beneficiază de lucrări de reabilitare.

  Situată în mijlocul Sectorului 5, această unitate nu mai beneficiase din anul 2004 de lucrări de modernizare, aflându-se într-o avansată stare de degradare.

  Astfel, pe lângă lucrările de reparații la clădire, sala de sport a fost, la rândul său, modernizată și dotată cu aparate sigure, conforme standardelor în vigoare. Mobilierul din sălile de curs a fost schimbat, fiind montate videoproiectoare în fiecare dintre acestea. În curtea unității a fost amenajat un teren de sport sintetic în suprafață de 40 metri lungime și 28 metri lățime, mărginit de un gard de protecție de 2 metri înălțime.

  Totodată, au fost amenajate spații destinate desfășurării programului „Școală după Școală”, de care beneficiază 130 de copii care învață în această unitate. De asemenea, Școala Gimnazială nr. 128 se află în plină procedură de obținere a avizelor pentru securitate la incendiu, având funcțional și un sistem de monitorizare video.

  Citește și: Și-au strâns panourile- Primăria Sectorului 5 a anulat contractul de 54 de milioane de euro pentru locurile de joacă

  Sunt fericit că am reușit să finalizăm lucrările și să oferim elevilor condiții moderne și sigure pentru desfășurarea activității. Sunt la fel de bucuros să anunț că avem semnate contractele și vom demara de îndată lucrările de reabilitare pentru alte 16 unități de învățământ din sectorul nostru, asumându-ne misiunea de a crea cadrul propice pentru atât pentru desfășurarea procesului educațional, cât și pentru practicarea sportului, astfel încât copiii noștri să se dezvolte sănătos și armonios.”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.