Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă, existând mai multe probleme de rețeaua de termoficare. Ministrul Energiei îl consideră vinovat pe Nicușor Dan pentru situația nefavorabilă în care se află locuitorii Capitalei.
Deși a promis că va face schimbări și va reabilita conductele, acest lucru nu s-a întâmplat.
Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă și nu se știe când va începe să se dea drumul la căldură. De mai mulți ani, locuitorii Capitalei se confruntă cu probleme mari în ceea ce privește apa caldă și căldura, din cauza conductelor vechi. Au existat numeroase avarii în lunile reci, iar administrația a încercat să le soluționeze, însă unele dintre ele au fost doar temporar.
Avariile afectează, în prezent, toate sectoarele Capitalei, cele mai multe probleme fiind în Sectorul 5. Aici 354 de imobile nu au apă caldă de consum. Sectorul cel mai puțin afectat de problemele rețelei de termoficate este Sectorul 4, unde există 28 de blocuri afectate.
Ministrul Energiei îl condamnă pe Nicușor Dan pentru situația actuală în care se află bucureștenii. Într-o vizită făcută la CET Sud, Sebastian Burduja a afirmat că firma face o treabă excelentă, dar Primăria Capitalei mai are de lucrat. S-au făcut mai multe promisiuni cu privire la reabilitarea rețelei de termoficare pe fonduri europene, dar rezultatele nu se văd.
Nicușor Dan a promis schimbarea rețelei de termoficare
Înainte de alegerile electorale, Nicușor Dan a promis că în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de kilometri de rețea de termoficare, însemnând aproximativ 100 de km/an. Deși au trecut 3 ani de când a fost pus în funcție, edilul a reușit să schimbe doar 20 de kilometri anual.
“Dacă noi ne străduim să găsim fonduri europene pentru a finanța aceste mari investiții pentru București, ne uităm cu regret către Primăria Generală și vedem că din toate promisiunile care au fost făcute pentru reabilitarea rețelei de termoficare pe fonduri europene, în trei ani de mandat, actualul primar general a reabilitat vreo doi kilometri, nici măcar doi kilometri de rețea”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Fondurile europene ar fi puse în pericol deoarece nu au fost utilizate eficient, iar performanța Primăriei Generale a Bucureștiului își arată ineficiența.
“Pentru mine, să faci doi kilometri de rețea în trei ani de zile din fonduri europene și să trebuiască să fazezi proiectul, deci să pierzi banii din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), spune totul despre performanța Primăriei Generale”, a mai precizat Sebastian Burduja.