Cadou de la Primăria Capitalei pentru patronii teraselor de vară. Până la sfârșitul anului, nu vor mai plăti niciun ban!

545

Cadou de la Primăria Capitalei pentru patronii teraselor de vară. Până la sfârșitul anului, nu vor mai plăti taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase pe domeniul public administrat de autorităţile din subordinea municipalităţii, conform unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut de Consiliul General al Capitalei.

Proiectul ar urma să modifice HCGMB 244/2019 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în Bucureşti. Taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară are în prezent valori cuprinse între 1,06 – 0,48 lei/mp/zi, în funcţie de zonă.

De asemenea, potrivit proiectului, Consiliile Locale de sector sunt împuternicite să aprobe suspendarea aplicării taxei respective pentru acele locuri publice pentru care autorităţile administraţiei publice locale de sector emit avize/autorizaţii, dar care nu se află pe domeniul public administrat de autorităţile din subordinea CGMB.

Taxa se percepe pentru alimentaţie publică, terase de vară, comercializarea de produse de panificaţie şi patiserie.

Conform unui alt proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de joi, 18 iunie, ar urma să se aprobe scutirea, pentru durata stării de urgenţă, de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară situate pe domeniul public administrat de autorităţile din subordinea CGMB.

Citește și: Proiect. Operatorii de salubrizare, obligaţi să spele străzile din centrul Bucureștiului cel puțin o dată pe zi

Pentru a beneficia de această prevedere, utilizatorii au obligaţia ca până la data de 15 septembrie inclusiv să depună la autorităţile din subordinea CGMB care administrează domeniul public o cerere de acordare a scutirii, însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere împreună cu documente justificative.

În referatul de aprobare se menţionează că, potrivit articolului VI alin. 2 din OUG 69/2020, pentru durata stării de urgenţă, CGMB poate adopta, până la data de 14 august 2020, o hotărâre privind scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafeţelor care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice.