Cinci noi parcări inteligente în sectorul 2 al Capitalei

  467

  Cinci noi parcări inteligente, rotative, vor fi construite în București, a anunțat Primăria Sectorului 2.

  Instituția a făcut public amplasamentul construcțiilor dar și timpul estimat pentru execuția acestora. Obiectivul asumat este de maximizare a spaţiului utilizat pentru a crea cât mai multe locuri de parcare în locaţii ce în mod normal nu ar permite amenajarea de parcări supraterane sau subterane convenţionale.

  Citește și: Roata Mare, investiţia păguboasă din Sectorul 2

  Noile parcări moderne vor fi amplasate pe bd. Chişinău nr. 24, şos. Pantelimon nr. 283 şi nr. 330, str. Răscoala nr. 10 şi str. Făinări nr. 8, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2, remis Agerpres.

  Execuţia lor va dura între 155 de zile şi 220 de zile, în funcţie de specificaţiile tehnice ale fiecărui proiect în parte. Instituția nu a oferit însă și informații legate de costurile construcțiilor, licitații și firmele angrenate în activitate.

  Având în vedere creşterea numărului de autovehicule în comparaţie cu structura sectorului, care nu permite realizarea de parcări pe suprafeţe foarte mari, sunt căutate variante alternative care nu ocupă la fel de mult spaţiu ca o parcare clasică, dar rezolvă eficient situaţia”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2