Coronavirus: Firea spune că în București va fi demarat un program de testare pe scară largă

  1168

  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că în București va fi lansat un program de testare pe scară largă în ceea ce privește COVID-19, având prioritate persoanele de peste 65 de ani și cele cu diverse patologii.

  “Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel și, împreună cu Ministerul Sănătății, atât cu domnul ministru, cât și cu domnul secretar de stat Horațiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii și pe urmă celelalte grupe de risc.

  În acest sens, am răspuns în câteva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel care aseară într-o emisiune televizată a solicitat pentru demararea acestui program, în prima etapă, un număr de 12 mașini, pentru ca acestea să ducă medicii epidemiologi și virusologi la posibilii pacienți acasă sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie să fie testate”, a precizat Firea.

  Citește și: Firea: În București sunt aproape 500.000 de persoane de peste 65 de ani. Direcțiile sociale trebuie sprijinite

  Ea a menționat că în București există 483.000 de persoane care au peste 65 de ani. Primarul general a arătat însă că nu se cunoaște cu exactitate când va fi demarat programul de testare.

  “Astăzi, Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului, a predat deja cu titlu gratuit pe toată perioada acestei pandemii Institutului de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Matei Balș’ un număr de 12 mașini ecologie, electrice, pentru a intra în acest program de testare pe scara largă a bucureștenilor. Noi ne pregătim, iar momentul debutului îl stabilește domnul profesor Streinu-Cercel. Noi toți lucrăm sub coordonarea domniei sale”, a spus Gabriela Firea.