Facturile care arată cum primarul Negoiță a stat cu iubita la 5 stele în China, pe bani publici. Viceprimarul Elena Petrescu și-a decontat și masajul!

  1726

  În perioada 30 noiembrie – 8 decembrie 2019, Robert Negoiță și iubita sa, basarabeanca Elena Cojocari, au fost într-o deplasare în China. Conform actelor, cazarea iubitei primarului la Hotelul Marriott din Guangzhou s-a făcut din bani publici, fiind achitată de AS3 Administrare Străzi S3 SRL, o companie a Primăriei condusă de Negoiță. În aceeași deplasare, viceprimarul Elena Petrescu și președintele CA de la AS3, Roxana Bălăceanu, au făcut masaj, decontat și el din banii contribuabililor.

  Oficial, deplasarea în China s-a făcut pentru ca delegația de la AS3 Administrare Străzi S3 SRL să vadă anumite materiale care să fie aduse pentru refacerea Parcului Pantelimon. Societatea din subordinea Primăriei Sector 3 a trimis o delegație de cel puțin 5 persoane în China. Iar din delegație, pe lângă oamenii companiei de sector, au făcut parte și primarul Robert Negoiță și viceprimarul Elena Petrescu. Plus un nume-surpriză, necunoscut publicului până azi.  În camera dublă deluxe aflată pe numele lui Robert Negoiță s-a cazat și tânăra Elena Cojocari, conform documentelor.

  Picnic în parc, când oamenii erau obligați să stea în case

  Basarabeanca, studentă la Arhitectură, este, spun sursele din Primăria Sectorului 3, iubita lui Robert Negoiță. Elena este aceeași persoană cu femeia surprinsă, în plină stare de urgență, când pedala prin Parcul lOR din Capitală, cot la cot cu Robert Negoiță. Omul care conduce cel mai populat sector din București a făcut ceea ce cetățenilor le era interzis: a intrat în parc, el și iubita, s-au plimbat și au stat pe iarbă, luând masa adusă într-un coș de picnic. Atât Elena Cojocari, cât și edilul au fost amendați atunci cu 10.000 de lei.

  Iubita nu e angajata primăriei, dar are un birou unde stă

  Când se plictisește, povestesc angajații primăriei, Elena Cojocari stă în biroul pe care îl are la dispoziție, alături de șefa companiei Administrare Străzi. “Deși nu apare ca fiind plătită de AS3 Administrare Străzi S3 SRL, Elena Cojocari este toată ziua în biroul Roxanei Bălăceanu”, descrie un angajat al primăriei cum arată ”ziua de lucru” a iubitei primarului.

  Citește și: MLPDA a iniţiat Programul multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe

  S-au decontat și masajele

  Cei doi au mers împreună în China. Au avut o cameră dublă deluxe, cu mic dejun, la China Hotel – Marriott din Guangzhou, al treilea oraș ca mărime din Republica Populară Chineză.
  18.000 de lei au costat cele 4 camere duble deluxe; Primăria a dat circa 1.000 de euro pentru camera împărțită de Negoiță și Cojocari.

  Au stat 8 zile la hotelul de 5 stele, unde subalternii au decontat și servicii care n-aveau legătură cu deplasarea. De pildă, servicii de masaj pe numele a trei persoane: Elena Petrescu, viceprimar Sector 3, Roxana Bălăceanu, președinte CA la AS3 Administrare Străzi S3 SRL și Mircea Schlotter, designer. Președinta AS3 a plătit două ședințe de masaj.

  1.438 de yuani adică 180 de euro, au cheltuit oamenii din Primăria Sector 3 pentru masaj . Cojocari s-a ascuns de reporteri

  Ne-am deplasat ieri la sediul AS3 Administrare Străzi S3 SRL din Capitală. Mutat dintr-un capăt al sectorului, din Vitan, până la ieșirea spre Pantelimon, pe malul lacului omonim. Aici, dintr-o căsuță de birouri din lemn, angajații lucrează de lângă șantierul Parcului Pantelimon.
  Am găsit-o pe Elena Cojocari stând la unul dintre birouri. Când a aflat că interlocutorii sunt jurnaliști, iubita primarului s-a retras într-o altă cameră, cu pretextul de a o găsi pe Roxana Bălăceanu, una dintre persoanele care și-au decontat masajul din China. A venit o a treia angajată, care s-a scuzat că Roxana Bălăceanu nu este la muncă și ne va suna pe telefon. Ceea ce nu s-a întâmplat.

  Membru CA la AS3: ”Știu de masajele decontate din China, dar nu știu cine este și ce ar căuta la noi Elena Cojocari?!”

  L-am contactat, în schimb, telefonic, pe Gabriel Cristian Ciocoi, membru în Consiliul de Administrație al companiei.

  – Domnule Ciocoi, am intrat în posesia unor documente privind deconturi plătite de societatea Străzi Sector 3 în urma unei deplasări în China din noiembrie-decembrie 2019. Din delegație a făcut parte și primarul Robert Negoiță.

  – Da. Chiar am întrebat în ședința Consiliului de Administrație de ce plătim noi deplasarea primarului și nimeni nu mi-a dat niciun răspuns.

  – Printre deconturi se numără și câteva ședințe de masaj pentru Roxana Bălăceanu, pentru viceprimarul Elena Petrescu și pentru Mircea Schlotter…

  – Da, știu și de aceste masaje…

  – Este normal? Au fost plătite cu cardul societății?!

  – Nu este normal, președinta Roxana Bălăceanu ar trebui să răspundă la această întrebare.

  ”E prima dată când aud de numele Elena Cojocari!”

  – În decont se află și plata unei camere duble deluxe pentru Robert Negoiță și Elena Cojocari. Acolo a fost cazată întreaga delegație. Care este statutul doamnei Elena Cojocari? E angajată la Administrația Străzi Sector 3?

  – Habar nu am cine este Elena Cojocari?! Acum aud prima dată acest nume!

  – Am găsit-o într-un birou la AS3, iar din informațiile noastre știm că este prezentă zilnic acolo.

  – Sincer, nu știu nimic despre această doamnă.

  – Este angajată?

  – Nu. Aș fi știut acest lucru.

  – Poate are contract de prestări servicii, PFA?

  – Nu cred, deoarece la mine pe birou ajung toate contractele și nu am idee de așa ceva. Voi verifica aceast lucru.

  – Care a fost obiectivul deplasării din China?

  – Mi s-a spus că pentru a viziona nu știu ce materiale, fațade sau stâlpi de iluminat pentru Parcul Pantelimon, iar primarul Negoiță a vrut să vadă cu ochii lui materialele…

  – Este adevărat că președinta Bălăceanu nu are mandatul validat?

  – Da. Ea este președinte interimar și de două ori Consiliul Local nu a reușit să voteze mandatul.

  Robert Negoiță, în timpul ședinței CL din 30 martie 2020: Roxana Bălăceanu este directorul în care am încredere că știe să gestioneze lucrurile acolo. Robert Negoiță a răspuns, azi-noapte, referitor la deplasarea decontată pe numele societății: „Nu există așa ceva! Dacă cineva a îndrăznit sa facă asta, va răspunde atât civil, cât și penal! Nu cred că a îndrăznit cineva să deconteze așa ceva! Dacă a făcut-o, se va alege cu sesizare penală din partea mea”.