Firea aruncă vina pe Guvern pentru lipsa apei calde în București: CET Sud, care aparține de Ministerul Energiei, a oprit pentru revizie în mai multe zone

682

Întrebată despre problemele alimentarii cu apa calda in sectoarele 2 si 3, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că CET Sud, care ține de Ministerul Energiei, a luat această decizie pentru a face revizia în mai multe zone. Acest lucru s-a suprapus și cu niște avarii și de aceea anumite părți ale Bucureștiului au rămas fără alimentare cu apă caldă. Ea a precizat că instalația va fi reîncărcată și sistemul va funcționa din nou.

“Din nefericire, CET Sud, care aparține de Ministerul Energiei, a oprit pentru revizie mai multe zone și a oprit alimentarea cu apă caldă. De asemenea, această perioadă s-a suprapus și cu o avarie. Am discutat cu colegii și vor să încarce instalația cu apă și să funcționeze sistemul”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, despre problema alimentării cu apă caldă din anumite zone ale sectoarelor 2 și 3 ale Bucureștiului.

Citește și: Ministerul Sănătății a decis să transforme mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid-19

Firea a adăugat că a reușit să fie depus dosarul pentru a accesa 300 milioane euro, bani care vor fi folosiți pentru modernizarea rețelei de termoficare.

“Suntem singurii care am început să înlocuim la propriu conductele de termoficare vechi de 50, 60 de ani. Vor veni aproape 300 milioane euro fonduri europene, pentru că am reușit să depunem dosarul. Dacă și cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din păcate, am găsit într-un sertar un dosar plin de praf privind termoficarea”, a precizat primarul general al Capitalei.

Aceasta a mai spus că “nu vor mai fi probleme în cartierul Aviației cu apa caldă si căldura, pentru că am înlocuit aceste țevi”.