Ministerul Sănătății a decis să transforme mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid-19

462

Nelu Tătaru va transforma mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus a crescut exponențial. Printre spitalele care vor fi transformate este Spitalul Județean Ilfov.

Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache, a confirmat informația, dar spune că unitatea nu este total pregătită pentru o asemenea transformare.

Spitalul Județean Ilfov va asigura jumătate din paturile necesare în regiunea din jurul Bucureștiului.

“Am avut această discuție cu ministrul Nelu Tătaru. Din păcate, în ultimii opt ani, relațiile dintre noi și minister nu au fost încurajatoare. Și nici nu am fost sprijiniți în proiectele noastre. Dar trăim în această perioadă momente în care e nevoie, pe lângă profesionalism și suport material, și de multă solidaritate”, a scris Marian Petrache pe Facebook.

În opinia sa, alegerea Spitalului Județean Ilfov ca spital suport COVID este dovada calității oamenilor care muncesc aici, a profesionalismului lor, dar și a faptului că investițiile pe care le-a făcut Consiliul Județean au dat rezultate.

Citește și: Tratamente stomatologice gratuite pentru elevi si studenti. Cabinete disponibile, programări

“Azi, înainte de toate, e nevoie de foarte multă solidaritate și eu, împreună cu colegii mei, punem pe primul loc oamenii. Pacienții. Oricare dintre noi poate fi internat la Ilfov, oricare dintre noi poate fi pus în situația de a lupta cu boala. Nu rămâne decât să ne protejăm cât putem și să avem încredere în medici.

Le mulțumesc tuturor cadrelor medicale pentru implicarea lor în aceste momente delicate, în care atât ei, cât și noi toti, cetățenii, trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate. Le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și pentru cel ce va urma. Sper că de data asta ministerul va oferi tot ce e necesar pentru spital. Să avem sănătate!”, a adăugat Marian Petrache.