O clinică din Bucureşti le-ar fi inventat bătrânilor boli ca să le ia banii pe tratamente

812

Audieri maraton în cazul unui centru medical privat din București, bănuit de înșelăciune. Martorii acuză că erau atrași cu un set de teste medicale gratuite, în urma cărora aflau că suferă de boli grave, pe care în realitate nu le aveau. Firma le vindea ulterior așa-zise dispozitive medicale care nu îi ajutau cu nimic. Investigația polițiștilor a pornit de la o anchetă jurnalistică ce a prezentat această escrocherie încă din 2017.

120 de polițiști din București au făcut percheziții la 16 adrese ale unor persoane bănuite că au escrocat bătrâni. Din investigație rezulta că între 2017 și 2020 ar fi fost păcăliți mai mulți vârstnici. Aceștia erau atrași într-o așa zisă clinică medicală cu promisiunea efectuării unor analize medicale gratuite.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: „Oamenii ar trebui să nu se lase atrași de aceste oferte. Când oferta este prea bună atunci ceva este putred.”

În urma așa-ziselor verificări, oamenii aflau că au probleme de sănătate, se speriau, iar angajații firmei veneau cu soluții. Bătrânii erau încurajați să cumpere așa-zise aparate medicale care le-ar fi ameliorat presupusele afecțiuni. Unii s-au prins încă de atunci de înșelătorie.

Ulterior, păgubiții au aflat că rezilierea contractului este extrem de dificilă. Și mulți au renunțat să se mai lupte pierzând sume cuprinse între 4.000 și 6.000 de lei. Alții s-au adresat poliției.

Patronul firmei susținea că are mii de clienți anual. Cazul a fost prezentat încă din 2017.

Rezultatele testării erau stabilite, chipurile, prin biorezonanță. Clienții erau conectați la un laptop și aflau că suferă de boli pe care nu le aveau în realitate.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul reporterului care a fost găsit cu reumatism, alergie la vopsea de păr, probleme cu inima și fragilitate vasculară.

Citește și: Ministerul Sănătății a decis să transforme mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid-19

Agent:„Rezistență vasculară scăzută pe cardio-vascular și cerebrovascular… Vasele de sânge nu sunt rezistente, nu sunt elastice, sunt mai rigide…”

Doctorul Izabela Țiglea, de la Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon din Capitală, a demontat atunci concluziile clinicii în urma unor investigații făcute ca la carte: test EKG și ecografie de cord.

Dr. Izabela Țiglea, medic primar medicină internă:„Din punct de vedere cardio-vascular, nu aveți semne de afectare cardiacă.”

Reporter: „Deci, sunt sănătoasă…”

Dr. Izabela Țiglea, medic primar medicină internă: „În principiu, eu nu v-aș recomanda niciun tratament.”

Polițiștii spun că așa ar trebui să procedeze toți oamenii care au căzut pradă acestei înșelătorii. Trebuie să afle dacă suferă sau nu de presupusele afecțiuni medicale. Cu atât mai mult cu cât angajații acestei așa-zise clinici nu au studii și nici avize de practică în medicina, spun anchetatorii. Oamenii ar trebuie să ceară și banii înapoi. Pentru că nici aparatele vândute nu sunt omologate de agenția națională a medicamentului. Asta înseamnă că sunt complet inutile.