Muzică live în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie la Tîrgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei

163

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie vor avea loc o serie de concerte în Piaţa Constituţiei, unde este amplasat şi Târgul de Crăciun.

Vor fi cinci zile de muzică live, iar iubitorii de fotbal pot urmări meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar pe ecranele special amenajate acolo, a adăugat edilul.

Citește și: Se aprind luminițele de Crăciun în București. Pe unde și cum va fi luminată Capitala

Concertele vor începe de la ora 19:30, iar pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca artişti precum Andra, Nicolae Voiculeţ, Lupii lui Calancea, Cezar Ouatu, Lavinia Goste, Corul de Copii Radio, Felicia Filip, dirijorul Marius Zorilă şi Orchestra Naţională „Valahia”. Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită pe acorduri de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor interpreta melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot. Nicolae Voiculeţ va veni în faţa publicului din Piaţa Constituţiei în seara de 2 decembrie, cu un program de doine şi colinde intitulat – Sus la înaltul Cerului, a anunțat Nicuşor Dan pe Facebook.

El a prezentat şi programul spectacolelor din Piaţa Constituţiei.

„Sâmbătă, 3 decembrie, cântecele vechi româneşti vor fi reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de LUPII lui Calancea, într-un concert în care vor îmbina pasaje clasice cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane.

Seara de 4 decembrie îi va aparţine artistului crossover Cezar Ouatu care va susţine un concert de pop-operă alături de Ascendis Choir.

Programul artistic din minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie este completat de momente vesele aduse în Piaţa Constituţiei de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet. De asemenea, muzica de Crăciun va răsuna în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care şi Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos”, a completat edilul.

De asemenea, „pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti,TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei, a mai spus Dan.

„Meciurile vor fi difuzate în afara programului artistic. Seria spectacolelor va continua cu o seară specială de Sfântul Nicolae, marţi 6 decembrie, cu Felicia Filip în calitate de invitat special. Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu sprijinul Cantus Mundi. Vă aşteptăm pe toţi ! Şi pentru că ziua aceasta este una foarte specială pentru mulţi români care poartă numele de Andrei, le urez tuturor – La mulţi ani!”, a conchis primarul general.