Primăria Capitalei va începe în câteva zile două programe de testare a bucureștenilor

534

Primăria Capitalei va începe în câteva zile două programe de testare a bucureștenilor, a anunțat primarul general Gabriela Firea.

Prima testare va fi una pentru anticorpi, care să releve circulația virusului prin București. Presupune testarea persoanelor pe baza unui eșantion ales de Institutul Național de Sănătate Publică. E vorba de persoane care au fost bolnave de Covid-19, s-au aflat în preajma unor persoane bolnave, au fost în izolare la domiciliu sau în carantină.

Citește și: Cum a arătat Centrul Vechi din București în ultimul weekend de dinaintea relaxării măsurilor contra coronavirusului

A doua testare, de tip antigel se va face pe 11.000 de voluntari care se vor înscrie pe o platforma pusă la punct de Primăria Municipiului București. Aceasta va fi gata în două zile. Suma pe care PMB o va deconta  spitalelor de stat și clinicilor private este de 200 de lei pe test. Este aceeași suma pe care a stabilit-o Guvernul să o achite prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spitalelor pentru efectuarea testelor Real Time PCR.

Pe baza acestor testări se vor putea lua măsurile de relaxare treptată a restricțiilor.