Rafila trimite Corpul de control la spitalul Bagdasar, unde a fost inundată unitatea de primiri urgențe: ”De ce n-au fost încheiate contracte de mentenanță”

302

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, într-un birefing la Palatul Victoria, că trimite Corpul de control la spitalul Bagdasar Arseni, unde a fost inundată de ploaie unitatea de primiri urgențe, pentru a vedea de ce nu au fost încheiate contractele de mentenanță.

Alexandru Rafila a precizat că, pentru a curăța scurgerile, nu e nevoie de o echipă specializată.

Citește și: Secția de primiri urgențe a spitalului Bagdasar Arseni, inundată de la ploile de miercuri seara

Responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte (de mentenanță, n.red.), astfel încât spitalul să fie în stare de funcționare și să evite astfel de incidente revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de control la spitalul Bagdasar, ca să vedem exact care este situația, de ce nu au fost încheiate aceste contracte. Și, acum, ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureți și să menții în stare de funcționare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să curețe reziduurile care se adună și blochează zonele de scurgere. Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului să o facă. Sigur că trebuie să existe mentenanța. Mentenanța unei clădiri, mai ales unei clădiri noi, care are sisteme de management integrat al clădirii este una, dar să menții în stare de funcționare scurgerile cred că este o chestiune mult mai simplă și care necesită o decizie simplă ca cineva să verifice periodic acest lucru”, a afirmat Alexandru Rafila.

O inundație s-a produs, miercuri seara, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, astfel că pacienții aflați în unitatea e primiri urgențe au fost transferați la Spitalul Sf. Ioan, anunță instituția într-un comunicat. Inundația s-ar fi produs din cauza ploii torențiale din noaptea de miercuri din Capitală.