VIDEO/ Distrugerile de la Bagdasar, provocate de o conservă metalică aruncată pe conducta de evacuare a apei de pe acoperiș

249

S-a aflat cauza inundației care a afectat miercuri seară Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni. Incidentul care a dat peste cap activitatea de la Camera de Gardă ar fi fost o conservă metalică, despre care nu se știe cum a ajuns pe conducta de apă pluvială.

Echipele de specialiști care au mers joi dimineață la Spitalul Bagdasar Arseni, cu misiunea de a afla cauzele inundației de la UPU, au avut un șoc atunci când au urcat pe terasa clădirii noi din curtea unități medicale.

Citește și: Rafila trimite Corpul de control la spitalul Bagdasar, unde a fost inundată unitatea de primiri urgențe: ”De ce n-au fost încheiate contracte de mentenanță”

Pe lângă faptul că unele dintre conductele de evacuare a apei de pe acoperiș erau colmatate (adică aveau în interior frunze și alte resturi vegetale care blocau în parte curgerea precipitațiilor), într-una dintre acestea a fost descoperită o conservă din metal, parcă așezată cu mâna, ce acoperea întreg spațiul țevii.

Atât conserva, cât și resturile vegetale blocate în conducte au fost îndepărate, iar activitatea medicală a fost reluată în incinta UPU Bagdasar, conform unui anunț al conducerii spitalulului.

În paralel, potrivit unor surse apropiate managementului de la Bagdasar Arseni, șefii unității medicale vor face și o plângere penală in rem, cu speranța că procurorii vor afla cum a ajuns conserva în instalația de evacuare a apei pluviale și cine se face vinovat pentru un astfel de gest, care a dat peste cap activitatea întregii Unități de Primiri-Urgențe în care ajung, zilnic, aproximativ sute de oameni care au nevoie de ajutor.

Reamintim că miercuri seară, spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” au fost inundate, în urma ploilor torențiale. Potrivit medicilor, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului, a fost întrerupt curentul electric, iar şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul “Sfântul Ioan”.