Totul în numele primarului, la Sectorul 5! Cum a ajuns Daniel Florea în Registrul Comerțului și pe băncile elevilor

  567

  Din cauză că nici instituțiile statului și nici Opoziția nu l-au împiedicat, primarul social-democrat al Sectorului 5, Daniel Florea, și-a promovat imaginea oriunde și oricum a poftit. Totul pentru ca oamenii să nu uite cine este tocmai acum, când se apropie alegerile locale.

  Denumirile unora dintre proiectele lansate de administrația de sector a primarului Daniel Florea conțin cuvântul “#Fapte”. Până la finele lunii trecute, aceste cuvinte folosite de primarul Daniel Florea pentru a-și promova proiectele și imaginea de edil n-au atras prea multă atenție. Asta, până când Florea a propus înființarea a două societăți edilitare ale căror denumiri să includă cuvintele #Fapte și #DF (n.n. – inițialele numelui primarului): Salubrizare Fapte 5 SA și Infrastructura DF 5 SA. Prima urma să se ocupe cu selectarea, tratarea și eliminearea deșeurilor, iar a doua cu realizarea unor lucrări de construcții.

  În lipsa consilierilor PNL care să voteze împotrivă proiectele au fost adoptate.
  Consilierul local liberal Paul Cursaru: ”Noi nu vedem de ce am avea nevoie de aceste societăți. Avem ADP, nu ne trebuia o nouă companie de salubrizare (…) Iar pentru infrastructură nu există un plan consolidat de investiții, așa că nu înțelegem de ce era nevoie de companie.”

  În context, viceprimarul social-democrat Marian Țigănuș a precizat că “DF” n-ar indica numele primarului, Daniel Florea, ci ar fi un motto al administrației curente: “Doar fapte!”

  Întrebarea este, dacă intenția administrației locale de la Sectorul 5 era, într-adevăr, doar aceea de a promova un motto, de ce a ales tocmai unul care să fie alcătuit din inițialele actualului primar social-democrat Daniel Florea?

  Citește și: Balcoanele ilegale care pun în pericol cetățenii, demolate de primărie în Sectorul 5 al Bucureștiului

  În plus, chiar dacă #Fapte și #DF ar fi doar motto-uri ale actualei administrații social-democrate și nu sloganuri electorale, de ce ar trebui ele să apară în denumirile de la Registrul Comerțului ale unor societăți edilitare, finanțate din bani publici, în interesul bucureștenilor de rând?

  Încă de la începutul acestui an școlar, elevii din Sectorul 5 au primit daruri din partea primăriei. Printre ele, un orar pe care era inscripționat chipul primarului Daniel Florea și o poezie pe care acesta le-o dedica elevilor, îndemnându-i să învețe ca să devină primari.

  La finele săptămânii trecute, de Moș Nicolae, pe Facebook au început să circule din nou informații cu privire la faptul că elevii din mai multe școli au primit cărți ambalate în sacoșe pe care era inscripționat chipul primarului Daniel Florea.

  Rămâne să aflăm ce crede Guvernul cu privire la modul în care primarul de sector își face imagine înaintea alegerilor locale de anul viitor.