Consilier USR, revoltat de distrugerea unui parc în Sectorul 3

  419

  Un consilier general al municipiului București acuză primăria sectorului 3 că distruge spațiul verde dintr-un parc, unde a început să arunce pământ și alte deșeuri provenite din lucrări de construcție.

  Consilierul USR Octavian Berceanu afirmă că în Parcul Pantelimon din sectorul 3, aflat sub administrarea primarului Robert Negoiță, angajații administrației au îngropat deja o parte din spațiul verde ”sub 8 metri de pământ”.

  Asta înseamnă corupția în sectorul 3, corupția în administrația publică, de fapt, și în București.” – spune Berceanu într-o transmisie LIVE de la fața locului, realizată pe Facebook.

  Consilierul general spune că ”tot parcul este acoperit cu aceste încărcături de moloz, provenite o parte din șantierul de la Decebal, parcarea de acolo, și din alte șantiere”.

  Mai mult, în momentul în care Berceanu a cerut explicații celor care aruncau deșeuri în parc, aceștia au refuzat să spună cine este persoana cu funcție de conducere din administrație care le-a cerut să facă această muncă.

  Citește și: Robert Negoiță cumpără sondaje din banii primăriei Sector 3

  În mod normal pentru acest tip de amenajare ar fi trebuit imediat să deschidă un dosar penal, să fie poliția aici. Nu vor să-și dea concursul sub nicio formă. Încă au rămas fidele regimului de pe timpul lui Ceaușescu.” – spune consilierul general al Capitalei.

  Acesta a solicitat sprijinul poliției locale și chiar al poliției Capitalei, însă … fără succes.

  Deci jos avem parcul, parțial acoperit. Tot ce era aici – scări, mobilier de parc, vegetație, instalații electrice, bănci – au fost acoperite de acest munte de pământ, înalt de vreo 6-7 metri, chiar 8 metri aici.”

  Deci poliția, organul statului și al primăriei, poliția locală, nici nu a intervenit. A venit poliția, se uită tâmpă și dirijează circulația camioanelor care depozitează în continuare pe acest teren și astupă parcul. Incredibil, ce pot să facă oamenii ăștia. Ce poate să facă corupția cu instituțiile statului, incredibil!

  Deci poliția locală a plecat, poliția municipiului București nu a vrut să intervină. I-am rugat să intervină. Primăria nu trimite pe nimeni aici. Garda de Mediu refuză orice amestec, și de asta noi îi plătim cu zeci de milioane de euro. Și parcul se află sub 8 metri de pământ, pământ răsturnat peste vegetație, peste arbori, peste bănci, peste instalațiile de iluminat, peste cabluri … peste tot. ” – mai spune consilierul general Octavian Berceanu.

  El a anunțat miercuri că împreună cu consilierul local Ana Galbenu au sesizat oficial Poliția Română, Garda Națională de Mediu, Parchetul și DIICOT-ul!