Primarul general Nicușor Dan a făcut o plângere către Primăria Sectorului 2, în care îi solicită lui Radu Mihaiu să revoce 38 de acte administrative, respectiv 38 de autorizații de construire. Nicușor Dan invocă suspendarea PUZ-ului de sector. Avocații spun că Nicușor Dan nu are dreptul să facă astfel de solicitări către o altă autoritate.
Nicușor Dan îi solicită lui Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, să revoce 38 de autorizații de construire, invocând suspendarea PUZ-ului de sector. Avocații în drept administrativ spun că procedurile pentru emiterea celor 38 de autorizații au fost începute înainte de suspendarea PUZ-ului și nu pot fi revocate.
Citește și: Promisiuni neonorate, amânări peste amânări în privința scoaterii pe traseu a tramvaielor de la Astra Arad
„Nicușor Dan face în continuare administrație publică după bunul plac. Ceea ce face el în ultimul timp nu are nicio legătură cu prevederile legale, constituționale, cu regulile și ordinea de drept pe care o avem. Cu privire la fondul acestei probleme, respectiv autorizațiile date de Primăria Sectorului 2, s-a exprimat toată lumea, s-a exprimat Inspectoratul de Sat în Construcții, s-a exprimat și Prefectura, și Ministerul Justiției, dar și Ministerul Dezvoltării. Toate aceste autorități au scris în mod direct, și primarului general, și primarului Sectorului 2, și celorlalți primari, că în momentul în care s-a eliberat un Certificat de Urbanism, în baza PUZ-ului coordonator Sector 2, autorizația trebuie dată după obținerea avizelor, în baza aceluiași PUZ. Mai ales că suspendarea celor trei PUZ-uri s-a făcut între o asociație a lui Nicușor Dan, și Nicușor Dan. Primăriile de sector nu au fost parte a litigiului, iar efectele suspendării nu sunt opozabile primăriilor de sector, în nici un caz Primăriei Sector 2”, a declarat, pentru Gândul, avocatul Radu Andrei Dinulescu.
„Dar dacă nu vorbim de nulitate, unde este expres prevăzută lege, și vorbim de suspendare, aceasta nu se aplică, ea beneficiază de principiul relativității efectelor hotărârilor judecătorești”, mai explică Radu Andrei Dinulescu. „Comentând forma a ceea ce primarul general scrie acolo, este de o revistă de umor. În primul rând că el vorbește în numele Municipiului București ca persoană juridică, în condițiile în care Municipiul București nu poate să invoce vreun interes în a ataca autorizațiile emise de Primăria Sectorului 2. El nu poate semna ca autoritate publică o procedură prealabilă pentru revocarea unor autorizații emise de o altă autoritate publică, respectiv primarul Sectorului 2. Este ca și cum Nicușor Dan crede că este șeful și organul ierarhic superior al primarului Sectorului 2, ceea ce nu este”, a mai explicat avocatul.
„Nicușor Dan folosește Municipiul București ca pe un ONG de casă, cu sediul la Vaslui, unde își mutase el sediul de partid, la soacră”
avocat Radu Andrei Dinulescu