Primăria Sectorului 3 montează 300 de scrumiere în locurile aglomerate

  741

  Unii fumători din Capitală vor avea o surpriză atunci când își vor lua o pauză de țigară pe străzile Sectorului 3. Administrația va amplasa recipiente de colectare a resturilor provenite din produsele de tutun.

  300 de scrumiere vor fi amplasate în puncte cu circulație intensă din Sectorul 3, urmând ca în viitor, campania să fie dezvoltată și în alte zone. Mucurile de țigară vor fi colectate selectiv și valorificate energetic.

  Este esențial să avem un stil de viață sănătos, să facem mișcare, să ne alimentăm adecvat și să încercăm pe cât posibil să eliminăm factorii dăunători din obiceiurile noastre. Sigur, fumatul este un obicei de evitat. Dacă alegerile personale sunt… personale, în schimb păstrarea curățeniei ne privește pe toți cei care ne dorim civilizație”, au declarat reprezentanții Sectorului 3.

  Citește și: VIDEO // Primăria Sectorului 3 sancționează deținătorii parcărilor de reședință insalubre

  Este prima oară când se implementează un astfel de sistem modern de colectare a resturilor de țigarete, care vor fi transformate „în ceva util”, spun inițiatorii.

  Nu încurajez fumatul, nu acesta este scopul. Însă sunt oameni care fumează şi trebuie să le creeăm condiţii. Iar păstrarea curăţeniei ne priveşte pe toţi cei care ne dorim civilizaţie. Este treaba fiecăruia să menţinem curăţenia”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în cadrul unei conferinţe de presă, subliniind totodată că sancţiunile pentru nerespectarea curăţeniei sunt între 2.000 şi 5.000 lei.