Sancțiuni uriașe în Sectorul 3. Peste 5.400 de persoane, amendate pentru gunoaie

  472

  Primăria Sectorului 3 anunță că a amendat peste 5.400 de persoane, în luna martie, pentru că nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

  Sancțiunile contravenționale însumează 7.978.700 lei, conform unui comunicat de presă al primăriei.

  Comunicatul Primăriei

  Primăria Sectorului 3 prin Direcția Generală de Poliție Locală a aplicat, în luna martie, 5481 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.978.700 lei, persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

  Citește și: Capitalismul de stat: Cu ce s-au ocupat firmele Primăriei Sectorului 3 în 2018, pe ce au cheltuit banii, ce salarii și bonusuri au cei din conducere

  Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice.

  Primăria Sectorului 3 derulează începând din luna februarie, campania de informare #Aruncăm la coș!, cu privire la păstrarea curățeniei pe domeniul public din Sectorul 3.

  În cadrul acestei campanii, în timpul controalelor din teren, polițiștii locali au verificat și dacă posesorii animalelor de companie dețineau asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea mizeriei provenite de la câini sau dacă au permis accesul patrupedelor pe spaţiile verzi, în parcuri, grădini publice, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii.

  Campania #Aruncăm la coș! trebuie să ajungă la cât mai mulți membri ai comunității, autoritatea locală Sector 3, prin departamentele din subordine și colaboratorii săi, au început din 25 februarie, distribuirea de flyere către administratorii imobilelor, posesorii de patrupede și magazinele care comercializează produse specifice.