Un grup de oameni de afaceri arabi vrea să dezvolte un proiect rezidenţial cu circa 300 de apartamente în zona Baicului din Capitală

  536

  Un grup de oameni de afaceri arabi vrea să dezvolte, în Sectorul 2, pe circa 20.000 mp de teren, un proiect rezidențial cu cinci clădiri și o înălțime maximă de P+14 E (45 de metri). Din grup fac parte Hassan Ghassan, Manochehr Saadati-Sohi și Mohamad Imad Kassas, care au primit în primăvară certificatul de urbanism și acum sunt în etapele premergătoare obținerii PUZ-ului.

  Certificatul de urbanism a fost obținut de firmele Antrepozite Frigorifice PGA, Metaloglobus, Expo Frig și Persepolis Development, proprietarii terenului în cauză și deținute de oamenii de afaceri pomeniți mai sus. Proiectul va avea o amprentă la sol de 6.780 mp și o suprafață verde de 7.261 mp și va include în jur de 250-300 de apartamente.

  Manochehr Saadati-Sohi e celebru pentru implicarea în cazul recuperării unei părți din Parcul Verdi de către Primăria Capitalei contra 50 de milioane de euro. Acesta, fost patron al Antrefrig, este, în prezent, asociat în Persepolis Development, Palladian Estate și Expo Frig – companie pe care o deţine împreună cu actuala sa soţie, Noemi Roxana Saadati – Sohi.

  Citește și: Selly și Dorian Popa au susținut concerte surpriză în școli, pentru a combate bullying-ul în rândul copiilor

  Sirianul Mohamad Imad Kassas e cunoscut pentru lansarea unui proiect rezidențial cu nouă blocuri și circa 400 de apartamente pe locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus din cartierul bucureștean Pantelimon.

  El a solicitat împreună cu soția, Elena Kassas, aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un alt proiect rezidențial care va include opt corpuri de clădire cu circa 450 de apartamente, în Grozăvești, pe strada Economu Cezărescu.  Kassas a cumpărat fosta fabrică de jucării Metaloglobus, privatizată de AVAS și cumpărată de omul de afaceri și de soția sa, Elena Kassas. La șapte ani de la privatizare, producția a fost oprită și halele au fost închiriate.